Foto: Scanpix.
ÄLVDALEN

Belöning utfärdad för uppgifter om våldsam skoterförare

"Vi accepterar inte det här i Älvdalen"
1:01 min

En belöning på 10 000 kronor ges till den som lämnar uppgifter så att ett gripande kan ske av den person som svårt misshandlade en man inne på skidområdet i Älvdalen. Bakom belöningen står Älvdalens IF Skidor.

Misshandeln skedde sedan skoterföraren blivit tillsagd att inte åka i skidspåren. Nu har människor, sponosrer och företag spontant börjat sätta in pengar på Älvdalens IF Skidors konto med vädjan om att föreningen ska göra någonting för att få tag i våldsmannen.

--  Då har vi i föreningen beslutat att då gör vi det, säger Göran Forslund, föreningens ordförande.

– Vi tycker att det är vår skyldighet gentemot allmänheten och alla andra som ser den här händelsen som något väldigt tråkigt.

Belöningen ges inte till vem som helst som ringer och lämnar tips. Det krävs att händelsen lagförs och att dom faller i målet för att de 10 000 kronorna ska betalas ut.

– Det här har tagit hårt på alla oss som jobbar ideellt. Vi accepterar inte det här längre i Älvdalen, säger Göran Forslund.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".