En av de utmaningar som Torgny måste göra i programmet är att sitta i jägarställning så länge som möjligt. Foto: SR Dalarna
MORA

Torgny Mogren kan bli mästarnas mästare

"Vi var ungefär av samma skrot och korn och trivdes väldigt bra"
2:13 min

På söndag drar den femte omgången av tv-programmet Mästarnas mästare igång. En av de tävlande är skidlegendaren Torgny Mogren i Mora.

Vem är snabbast, starkast och smartast av våra idrottshjältar? På söndag börjar den femte omgången av tv-programmet Mästarnas mästare. Ett pärlband av idrottslegendarer gör upp i fysiska och mentala utmaningar och Gomorron Dalarna besökte Morabon och skidhjälten Torgny Mogren som är en av dem som ska svettas och kämpa om titeln Mästarnas mästare i år.

Torgny Mogren har sett programmet tidigare och visste vad han gav sig in i när han tackade ja till att medverka. Ett par extra träningspass blev det innan han åkte ner till inspelningen, men:

– Jag tänkte att man klarar sig säkert på en bra grundkondition och grundstyrka, berättar Torgny.

I programmet varvas tävlingarna med tillbakablickar på de aktivas karriär vilket är en av programmets höjdpunkter, enligt Torgny. I år medverkar forna idrottare som cyklisten Bernt Johansson, skidskytten Magdalena Forsberg och löparen Malin Ewerlöf Krepp.

– Att få höra bakgrunder och berättelser till alla idrottsögonblick är jättespännande, säger skidlegendaren.

Han får inte avslöja hur det går och vem som vinner men han skvallrar om att han själv inte har gjort bort sig.

– Jag är jättenöjd med min insats, säger Torgny.

Tidigare säsonger har vunnits av Per Elofsson, Armand Kranjc, Ingemar Stenmark och Jörgen Jönsson. Nu ska tolv nya idrottare göra upp om mästartiteln. Om Torgny Mogren är den som tar hem alltihop vet vi i mitten av maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".