Fallet kan bli hårt för Falu BS utan stödet från kommunen. Foto: Ulf Palm/Scanpix.
BANDY

Inget stöd till konkurshotade Falu BS

"Skulden belastar kommunens budget"
0:55 min

Falu BS Bandyklubb får inget ekonomiskt stöd från kommunen. En enig trafik- och fritidsnämnd säger nej till klubbens begäran om fullständig skuldavskrivning, eftersom föreningen är alldeles för skuldsatt och inte har lyckats ta itu med sina ekonomiska problem.

Falu BS Bandy har i dag en skuld till kommunen på cirka
700 000 kronor. Dessutom har kommunen gått i borgen för en checkkredit på 200 000 kronor.

– Kommunen kan inte ligga ute med pengarna på det sättet, säger Jonas Lennerthson (s), ordförande i trafik- och fritidsnämnden.

– Den här skulden belastar vår driftsbudget. Det är pengar vi skulle kunna använda till andra saker.

Falu BS har tidigare sagt till Dalanytt att det finns en risk för att de går i konkurs om de inte får skulden avskriven.

– Det är ett besked som vi har förberett oss på. Men vi hade hoppats att kommunen skulle gå med på våra önskemål, säger Magnus Björklund, ordförande i Falu BS.

I kväll ska Falu BS Bandys styrelse ha ett möte om den ekonomiska krisen. Det ena alternativet är att försätta föreningen i konkurs. Det andra är att försöka hitta lösningar för att överleva. Men om något beslut tas i kväll är svårt att säga.

– Totalt har vi närmare 300 ungdomar engagerade i olika verksamheter. Det är många föräldrar som är oroliga och undrar vad som händer. Samtidigt finns det och har alltid funnits en stark kämpaglöd i Falu BS, säger Magnus Björklund.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".