Foto: Heiko Junge/Scanpix.
HEDEMORA

21-åring hämnades på sitt brottsoffer

Tre år senare kom hämnden
0:53 min

En februarinatt förra året tog en 21-årig man ut sin hämnd på en man som tidigare fått honom fälld i tingsrätten för en misshandel. I dag dömdes han på nytt, den här gången för grov misshandel av samme man och för övergrepp i rättssak.

Det var på nyårsafton 2009 som 21-åringen slog mannen i huvudet med en flaska. Brottsoffret gjorde en polisanmälan och 21-åringen fälldes för misshandel. Dessutom utdömdes ett skadestånd.

Drygt tre år senare, en natt i februari vid Stora Torget i Hedemora, kom hämnden. 21-åringen angrep på nytt den man som tidigare polisanmält honom. Han sparkade och slog, bland annat mot huvudet, så att offret förlorade medvetandet under en kortare tid.

Falu tingsrätt konstaterar att det handlar om ett oprovocerat våld som ska bedömas som grovt. 21-åringen döms till ett och ett halvt års fängelse. Han ska också betala ett skadestånd på 22 000 kronor till offret.

21-åringen fälls också för att vid samma tillfälle ha ofredat offrets flickvän.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".