Foto: Ted Stöffling.
Innebandy

Lätt seger för KAIS Mora - förlust för IBF Falun

Anna Vijk: "Stora siffror men bara 1-0"
2:08 min

KAIS Mora vann enkelt med 7-1 mot Endre, medan IBF Falun förlorade mot IKSU med 7-4 när de första kvartsfinalmatcherna i innebandyslutspelet spelades under fredagskvällen. 

KAIS Mora var ganska överlägset i sin hemmamatch mot Endre. KAIS hade 2-0 efter den första perioden och 4-0 efter två perioder. Laget behövde på intet sätt förta sig, utan kunde spela avslappnat.

Kanske borde KAIS Mora gjort fler mål på de chanser som skapades. Sara Kristoffersson, som skadade en axel i näst sista omgången av grundserien, spelade i powerplay och boxplay. Till den andra kvartfinalen, som spelas i Visby på söndag, räknar lagledningen med att hon spelar för fullt.

IBF Falun gjorde en hyfsad insats mot IKSU på bortaplan. IBF hade 2-2 en bit in i den andra perioden, innan IKSU gjorde ett ryck. Malin Dalbjer gjorde två av målen för IBF Falun.

Match 2 i kvartsfinalserien spelas på söndag eftermiddag och kan höras via webben, sverigesradio.se/dalarna och via applikationen Radiosporten Play i en smartphone.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".