Foto: Emil Holmgren
Innebandy

IBF Falun föll knappt - KAIS Mora körde fast...

Malin Dalbjer: "Minst lika bra räcker inte..."
2:28 min

IBF Falun pressade IKSU, men förlorade till slut med 5-4. KAIS Mora förlorade mot Endre med 6-4. Detta när damernas kvartsfinalserier fortsatte på söndagen.

IBF Falun gjorde en riktigt bra match mot ett IKSU med flera landslagsspelare och svenska mästarinnor. Faktum är att Falun hade både 1-0 och 2-1, innan IKSU vände till en ledning med 5-2.

Men hemmalaget gav sig inte, hittade ny energi och tog sånär matchen till förlängning. En målram och en duktig IKSU-målvakt var det som satte stopp.

Under de avslutande tre minuterna chansade IBF Falun med sex utespelare, vilket gav ett mål, men det hade alltså behövts två. IKSU leder nu den här kvartsfinalserien mot IBF Falun med 2-0 i matcher.

Alla hade förväntat sig ett annat Endre på hemmaplan jämfört det Endre som föll i Mora i fredags med 7-1. Nu blev KAIS besegrat, och det var under andra halvan av matchen som KAIS Mora tappade.

Endre öppnade matchen och hade 2-1, innan KAIS vände till 3-2. Sedan följde en period i matchen där KAIS-tjejerna hade svårt att få försvarsspelet och fungera. Det gav hemmalaget några snabba mål, vilket avgjorde matchen.

KAIS Mora har hemmaplan i nästa möte mot Endre (onsdag kväll, sänds i webbradion!) och kan då återta ledningen i matchserien. Just nu är ställningen 1-1. För IBF Falun, där det är underläge med 2-0 i matchserien mot IKSU, väntar nu ny resa till Umeå.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".