Lena Birath och Kelly Piena är inte bittra. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio
FALUN/BORLÄNGE

Prestationskrav och missbruk vävs samman till föreställning

"Jag har levt ett ganska kaotiskt liv"
1:50 min

Hon var en av världens bästa innebandyspelare med skyhöga krav på sig själv. Han var den högpresterande officern med alkoholproblem. När Lena Birath och Kelly Piena träffades fann de varandra genom sina berättelser. Nu gör de en föreställning av dem.

Det var när Lena Birath gick i "personlig konkurs" som hon kallar det, som det högpresterande och utåtagerande beteendet vändes till ett sökande inom henne själv.

- Jag har varit väldigt bitter på livet, på andra människor och på mig själv, säger Lena.

Därav namnet på föreställningen hon sätter upp tillsammans med före detta officern Kelly Piena - "Vi är inte bittra". En föreställning som väver samman Lenas och Kellys historier och där livet delas in i första och andra halvlek. Kelly ger en bild:

- Jag hade spelat första halvleken i mitt liv då jag var 40 år, och tittade på resultattavlan: 72-0. Ska jag gå ut på isen med samma utrustning, eller ska jag ta en annan utrustning och gå ut och spela andra halvlek?

Idag är de båda coacher som vill hjälpa andra i samma situation. En del i det är föreställningen som körs i Borlänge 10 april och i Falun 11 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".