Foto: H Broström.
SMEDJEBACKEN

Tre års fängelse för misshandel och hot

Mats Åkergården rapporterar
0:57 min

I november i fjol blev en funktionshindrad man i Smedjebacken svårt misshandlad i ansikte och huvud och dessutom hotad sedan två pistolskott avlossats intill hans huvud. I dag dömde Falu tingsrätt en 34-årig man till tre års fängelse för grov misshandel och grovt olaga hot.

Brottsoffret fick en kväll i november i fjol ett telefonsamtal från en man han kände. Det handlade om att folk ville köpa amfetamin. De kom överens om att affären skulle göras upp senare på kvällen på en parkeringsplats.

Där blev den funktionshindrade svårt misshandlad av tre gärningsmän. Han opererades för svåra skador i ansiktet i tio timmar på Falu lasarett där han blev kvar i en och en halv vecka.

Mannnen pekade ut en av gärningsmännen, en 34-åring som han gjort ett par narkotikaaffärer med tidigare.

34-åringen åtalades men har nekat till brott. Det saknas teknisk bevisning mot honom men Falu tingsrätt anser att brottsoffrets identifiering är trovärdig.

34-åringen bedöms skyldig till grov misshandel och grovt olaga hot. Och han ska enligt domen betala ett skadestånd på 90 000 kronor till den funktionshindrade mannen.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".