Foto: Scanpix.
FALU TINGSRÄTT

Stort säkerhetspådrag vid rättegång i Falun

Mordförsök och grov misshandel
0:51 min

Under stor polisbevakning inleddes i dag vid Falu tingsrätt en rättegång om försök till mord, grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Anledningen till säkerhetspådraget är att de inblandade i målet har kopplingar till mc-kriminalitet.

Ett 30-tal poliser bevakar rättegången i och utanför rättssalen, och säkerhetskontrollen i morse var omfattande.

Två män i 30-årsåldern från Falun och Säters kommun står åtalade, de har enligt åtalet en natt i december i fjol trängt sig in hos en man och en kvinna i en lägenhet på Seminariegatan i Falun.

Därinne ska den ene av de åtalade ha försökt att döda mannen i lägenheten genom att hugga honom flera gånger med en kniv i huvud, nacke och händer. Samtidigt har den andre slagit mannen med en kofot. Rubriceringen på detta brott är mordförsök.

Kvinnan i lägenheten ingrep mot gärningsmännen men blev då själv misshandlad med kofoten. Den gärningen rubriceras som grov misshandel.

De båda männen har nekat till brott, och den här rättegången som alltså omgärdas av ett stort säkerhetspådrag den fortsätter i morgon och på onsdag i nästa vecka.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".