IBF Falun föll med flaggan i topp. Foto: Ted Stöffling/Sveriges Radio
Innebandy

IBF Falun krånglade sig vidare till SM-semifinal

Alexander Galante Carlström: "Den satt fint!"
1:36 min

IBF Falun vann mot CaperioTäby med 6-5 i förlängning och tog sig därmed vidare till SM-semifinal med 3-1 i matcher. Alexander Galante Carlström prickade in segermålet.

IBF Falun hade det målmässiga försprånget i början av matchen, ledde med såväl 1-0 som 2-1. I den andra perioden började scenförändringen och CaperioTäby kom ikapp.

Oavgjord ställning, 4-4, efter två perioder innan hemmalaget på nytt tog ledningen med 5-4 i öppningen på den tredje perioden och satte hårt mental press på Faluspelarna.

Alexander Rudd hittade rätt efter knappt 13 minuter och det gav IBF Falun möjlighet till förlängningsspel. Där klev Alexander Galante Carlström fram, och med knappa minuten kvar till straffar sköt han det avgörande mål.

Segern med 6-5 betyder alltså att IBF Falun har krånglat sig vidare till SM-semifinal med 3-1 i matcher. Semifinalen inleds hemma på onsdag i kommande vecka, motståndaren blir klar först på måndag kväll.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".