Rose-Marie "Rosie" Pettersson slutar med handbollen efter 33 år. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio
RÄTTVIK

"Rosie" lämnar målet efter 33 handbollsår

"Kroppen hänger inte med riktigt"
1:15 min

Nu lägger Rose-Marie "Rosie" Pettersson från Röjeråsen målvaktsutstyrseln åt sidan. I 33 år har handbollen varit hennes liv, men nu är det slut: i går spelade hon sin allra sista match.

Hon började spela handboll 1980, då 11 år gammal. Först som ytterspelare, men efter att inte ha fått spela några matcher alls bytte hon till målvaktspositionen. Och där blev "Rosie" Pettersson från Röjeråsen kvar i 33 år.

-Det har gett otroligt mycket gemenskap, laganda och en kick när man gör de där fina räddningarna, säger hon om handbollskarriären.

Hon har spelat i Rättvik, Borlänge, Mockfjärd, Avesta/Brovallen, tillbaka till Mockfjärd och nu på slutet i Borlänge igen. Med Avesta/Brovallen var hon uppe i elitserien.

-Det var verkligen skillnad. Allt gick mycket fortare, hårdare skott...det var roligt.

Men nu är karriären över. Efter 33 år och en sista match i helgen som var lägger Rosie målvaktsutstyrseln på hyllan. Om det säger hon:

- Jag känner att kroppen inte hänger med. Man blir lite mer sliten, och sen tar det mycket tid att sitta och åka. Jag har gjort det här nu, känner jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".