Falupartiets Maria Gelin står bakom beslutet att lägga ner skolnämnden i Falun. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio
FALUN

Gelin står bakom beslut att lägga ner skolnämnden

"Det är inte acceptabelt"
1:46 min

Skolnämnden i Falu kommun läggs ner. Kommunstyrelsen tar över arbetet efter att skolnämndens arbete och framför allt nämndens ordförande Daniel Riazat blivit starkt ifrågasatt under en längre tid. Falupartiets Maria Gelin stödjer beslutet och är en av dem som riktar skarp kritik mot Riazat.

Det har stormat rejält inom skolpolitiken i Falun en längre tid. Skolnämndens arbete och framför allt nämndens ordförande, Vänsterpartiets Daniel Riazat, har fått utstå mycket kritik. Igår kom så beskedet att skolnämnden i Falu kommun läggs ner och att kommunstyrelsen tar över arbetet. Falupartiets Maria Gelin stödjer beslutet.

-Det är inte acceptabelt att någon politiker sköter en ekonomi på det här sättet, säger hon, och syftar på Daniel Riazat.

För bakgrunden till beslutet är budgeten och hur den har skötts, enligt kommunstyrelsen. Maria Gelin säger att man från skolnämndens sida helt struntat i de sparbeting man fått. Nu tar alltså kommunstyrelsen över och Gelin har en plan för hur det hela ska skötas framöver.

-Ja, att ta fram besparingsförslag och verkställa om beslut. Man måste våga fatta de sura besluten, tyvärr ingår det i en politikers roll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".