Avhopp i SD:s distriktsstyrelse. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Politik

Avhopp i SD:s distriktsstyrelse

"Var tidigare medlem i Nationaldemokraterna"
0:47 min

Oroligheterna inom Sverigedemokraterna i länet fortsätter. Nu hoppar en av de nyvalda ledamöterna i distriktsstyrelsen i Dalarna-Västmanland av.

Det är Niklas Törnér från Västerås som lämnar sin post efter att tidningen Expo uppmärksammat att han tidigare varit medlem i bland annat det högerextrema partiet Nationaldemokraterna. Enligt Expo ska Törnér bland annat ha gjort hitlerhälsning på ett foto, och skickat efter material från Nationalsocialistisk Front.

Törnér själv säger till P4 Västmanland att anledningen till att han hoppar av är att han och hans familj utsatts för påhopp.

Expo berättar även att en annan nyvald ledamot i distriktsstyrelsen har kopplingar till högerextrema rörelser som Nationaldemokraterna.

En tuff start för den nya distriksstyrelsen alltså, och fortsatt turbulent. Tidigare i veckan blev det ju känt att förra ordföranden, Marie Edenhager från Borlänge, tvingats bort från sin post efter uppgifter om att hon misskött ekonomin.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".