Foto: Scanpix.
Ludvika

Hotfull man greps efter långa förhandlingar

Den 22-årige man som igår barrikaderade sig i en lägenhet i Ludvika, och som man rapporterat hade ett vapen, greps av polis efter flera timmars förhandlingar. Något vapen hittades dock inte och mannen är nu släppt.

– Det ska ha varit något bråk, och den här mannen ska ha viftat med en pistol, säger stationsbefälet i Borlänge till Dalanytt.

Många poliser från Dalarna och även från Västmanland kallades till platsen.

Polisen hade en förhandlare på plats som hade kontakt med gärningsmannen på telefon. Han greps odramatiskt vid 15-tiden, utan vapen.

Polisen genomförde på fredagseftermiddagen en husrannsakan och en platsundersökning i den aktuella lägenheten för att hitta eventuellt vapen eller andra saker som kan vara till nytta för utredningen. Något vapen hittades dock inte.

Ytterligare två personer ska ha befunnit sig i lägenheten. Händelsen rubricerades till en början som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Dalanytt/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".