Foto: Jessica Gow/Scanpix.
DALARNA

Mycket fylla men ändå en lugn påsk

Polisen i Dalarna rapporterar om en relativt lugn påsk med ganska få brott men dessto mer fylla. Bland annat i Borlänge och i Malung-Sälen där man omhändertagit många personer under helgen.

På skärtorsdagen grep polisen en man i 50-års åldern misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Han ska ha misshandlat sin sambo och efter gripandet anhölls han misstänkt för grov kvinnofritdskränkning då misshandeln ska ha pågått under en längre tid.

På långfredagen fick polisen larm om att en 22-årig man i Ludvika uppträtt hotfullt och viftat med en pistol. När polisen kom på plats hade mannen barikaderat sig i en lägenhet där två andra personer fanns. Polisen kunde gripa mannen efter några timmars förhandlingar. Något vapen hittades inte, och mannen släpptes senare på kvällen. Han är dock fortfarande misstänkt för olaga hot.

På påskaftonskvällen skadades två personer vid en villabrand i Falun. Bådas rökskadades och en av dem fick också brännskador. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad. Polisen rubricerar ärendet som allmänfarlig vårdslöshet.

Förutom detta så rapporterar polisen att läget varit ganska lugnt på brottsfronten under påsken. Mycket fylla har det varit, främst i Malung-Sälen, och även i Borlänge har många omhändertagits för fylla.

Ett flertal mindre trafikolyckor har inträffat, men ingen med allvarlig utgång.

Även Trafikverket betecknar situationen på vägarna som ovanligt lugn i år.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".