Foto: Ted Stöffling.
Innebandyslutspelet

KAIS Mora nu bara en match från SM-finalen

Elin Reinestrand: "En riktig krigarmatch"
1:18 min

Efter onsdagens semifinalmöte i Umeå mellan IKSU och KAIS Mora är dalalaget nu bara en match från SM-finalen. Efter en stark insats vann nämligen KAIS-tjejerna med 3-2.

Inledningen på matchen blev fullständigt målsnål och tät. IKSU avlossade flest skott under de första 20 minuterna och låg kanske närmast ett ledningsmål.

I den andra perioden blev det desto mer händelserikt. Moratjejerna ryckte i början och hade 2-0 efter drygt sju minuters spel. Först hittade Sara Kristoffersson rätt på egen hand, och därefter Elin Reinestrand när KAIS tilldömdes en straff.

Det tillknäppta spelet fortsatte i den tredje perioden. Efter att ha haft initiativet i målprotokollet så hade KAIS också lyckan att göra 3-2. Målet kom efter 13.39 på ett frislag genom Amanda Larsson, framspelad av Therese Karlsson.

I slutskedet var det förstås nära kvittering för IKSU, som det alltid är när ett lag jagar på det här sättet. Men KAIS Mora höll alltså undan, och leder nu matchserien med 2-1.

Det här var tredje semifinalen mellan lagen, och tredje gången som ett av lagen vann med uddamålet. Ett avgörande kan alltså komma hemma på fredag, men då krävs nog ett minst lika bra försvar som laget visade upp den här gången..

Den matchen sänds i webbradion med start kl. 18.55. Detta i din dator, adressen sverigesradio.se/dalarna, eller i din smartphone, då med gratis-applikationen Radiosporten Play.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".