Conny Karlsson siktar på en lyckad Bragesäsong. Foto: Lina Hård/Sveriges Radio
FOTBOLL

Brage jagar premiärpoäng i Ängelholm

"Vi ska ha en bättre placering än i fjol"
1:10 min

Tränarkarusellen har snurrat fort i IK Brage de senaste åren. Tränare har kommit och gått. I år heter Brages ledare Conny Karlsson och på söndag börjar allvaret då det vankas premiär i Superettan.

Conny Karlsson skrev på tränarkontraktet för IK Brage i mitten av januari och nu är det dags att visa vad han och laget går för.

En rad namnkunniga nyförvärv, som Dulee Johnsson, Njogu Demba-Nyrén och Jan Tauer, har gjort Bragesupportrarna förhoppningsfulla inför säsongsstarten men skador under försäsongen har ställt till det en del i planeringen till matchen mot Ängelholm.

--Tyvärr är det några som inte har fått den träningsmängden vi hoppats på men vi ställer ändå ett lag på benen som har rätt hög kvalité, säger Conny. 

--Vi går för att vi ska ha poäng med oss hem.

Målet för säsongen är tydligt.

--Vi ska ha en bättre placering än i fjol, berättar Conny vilket betyder en nionde placering eller bättre.

Matchen sänds i webbradion med start kl. 14.55. Du kan lyssna på sverigesradio.se/dalarna eller i din smartphone, då med gratis-applikationen Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".