1 av 2
Rådhusparken i Säter. Eva Rehnström/Sveriges Radio.
2 av 2
Torbjörn Orr, Säters kommuns säkerhetssamordnare. Foto: Beatrice Åström/Sveriges Radio.
MMS-tjänst

Få skickar foton på otrygga platser i Säter

”Fått in ett foto på en trasig brygga”
1:16 min

Det senaste året har Säters kommun haft en tjänst på sin hemsida där du som boende i kommunen kan mms:s in bilder på platser du upplever som otrygga. Intresset har varit svalt.

– Vi har bara fått in två bilder hittills. Den ena gällde en trafikfarlig plats och den andra var en trasig brygga som behövde lagas, säger kommunens säkerhetssamordnare Torbjörn Orr.

Idén kommer från elever på Klockarskolan. Tanken är att man på ett enkelt sätt ska kunna nå kommunen med meddelanden om platser man upplever som otrygga.

– Får vi in en bild där vi ser exakt vad det är för fel så är det ju väldigt lätt att skicka ut personal. Då vet de också vad de ska ha för redskap eller material med sig för att reparera. En bild och en text säger mycket mer än ett telefonsamtal, säger Torbjörn Orr.

– Kommunen har inte personal ute som kan upptäcka allting och det är inte bra om det finns faror eller otrygga platser ute i samhället. Får vi in rapport om det snabbt så kan vi åtgärda det.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".