IBF:s klubbdirektör Ola Linnteg ser fram emot att slussa ner sina supportrar med buss till finalen i Malmö. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio.
INNEBANDY

IBF Falun slussar med bussar

"Får vi inte ihop ett tåg så fixar vi bussar"
1:03 min

IBF Falun satsar nu hårt på att få ner sina supportrar till Malmö på lördag då SM-finalen i innebandy spelas mot Dalen. Först hade klubben tänkt chartra ett tåg men intresset var för lågt så nu blir det bussar i stället.

För första gången i IBF Faluns historia har herrlaget tagit sig till SM-final i innebandy. Nu väntar Dalen i Malmö och för att få ner alla supportrar hade klubben tänkt hyra ett tåg men intresset var för lågt.

– Vi ville gärna ha ihop ett tåg men vi hade buss som alternativ redan från början, säger klubbdirektören Ola Linnteg.

Ett åttiotal anmälde intresse för att åka tåg ner och det var för lite då det krävdes över tvåhundrafemtio personer för att det skulle gå ihop. Nu blir det istället bussar till supportrarna men det viktigaste är att de kommer ner, säger Ola Linnteg.

– Det skulle betyda oerhört mycket för killarna, säger klubbdirektören.

Några hundra biljetter är sålda till matchen men då är det utan transport vilket innebär att supportrar tar sig ner på egen hand. Ett åttiotal har hittills anmält intresse för att åka med IBF Falun, men fler platser finns, säger Ola Linnteg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".