1 av 3
Camilla Andersson är chef för en butik som ligger nära guldaffären som rånades. Foto: Lotta Rydén
2 av 3
Skadegörelse efter rånet i Avesta. Foto: Lotta Rydén
3 av 3
Skadegörelse efter rånet i Avesta. Foto: Lotta Rydén
avesta

Stämningen efter rånet

3:00 min

När butikerna höll på att stänga slog rånarna till. Hör vad ögonvittnen har att säga, dagen efter guldbutiksrånet i Avesta.

Folk fikar och shoppar som vilken dag som helst Plushuset i Avesta. Men en del av gallerian är avspärrad med polistejp. På tisdagskvällen, strax innan stängning, rånades guldaffären av tre personer.

Sucha Vedberg har en butik bara några meter ifrån affären som rånades, och hon skulle just stänga butiken när rånarna kom.

– Jag såg en ung man, han hade mask och höll i en pistol. Jag såg bara en person, säger hon.

Hur kände du när du stod och tittade ut genom butiken?

– Åh jag var rädd. Hemskt rädd. Det var otäckt.

Camilla Andersson är butikschef på en affär som även den ligger i närheten av rånplatsen. Hon var ledig på tisdagen och hade ringt in en extrasäljare.

– Det var oturligt att hon var här just då för hon blev väldigt rädd. Hon hörde hur någon började skrika "ner på golvet", att rutor krossades och ja, hon visste inte vad som hände så det var en obehaglig upplevelse. Det känns obehagligt och tråkigt att det här ska behöva hända. Jag tycker synd om de som jobbar inne på Guldfynd, det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse, säger Camilla Andersson.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista