Foto: Scanpix.
HOCKEY

Filip Forsberg till Nashville Predators

"Det vore en dröm"
0:16 min

Det är mycket som talar för att Leksandsspelaren Filip Forsberg snart gör debut i den nordamerikanska proffsligan NHL för sitt nya lag Nashville Predators.

I morgon sätter han sig på flyget till USA och enligt klubbledningen så ska Leksandsspelaren träna med laget.

– En ny upplevelse absolut, och sedan får man se om man får känna på det. Jag ska träna med laget och så får vi se om jag hinner komma in i det, det är fem matcher kvar. Men man kanske får känna på någon match i alla fall, det vore ju en dröm att testa på, säger Filip Forsberg på Leksands IF:s hemsida.

Det var för några veckor sedan som Forsberg klubbadress i NHL hastigt ändrades från Washington till Nashville, då Washington bytte till sig två spelare mot det svenska juniorlöftet.

Filip Forsberg var i vintras utlånad från Washington till Leksand. Om Nashville lånar ut honom till Leksand nästa säsong när dalaklubben gör come back i elitserien blir allt mer osannolikt. Möjligheterna för Forsberg att platsa i Nashville är större än i Washington.

Säsongen 2012/13 har varit händeslerik för Filip Forsberg. Silver i junior-VM, avancemang till elitserien, debut i Tre Kronor och NHL-spel!

Nashville spelar på måndag mot Vancouver och på fredag mot Chicago.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".