En guldmedalj och en lycklig sportchef. Foto: Lina Hård
INNEBANDY

Festen fortsätter för innebandyhjältarna

2:20 min

Rösten är sliten och ögonen trötta. Ändå strålar det om IBF Faluns sportchef Patrik Bäck. Från det att slutsignalen ljöd i lördagens SM-final i innebandy så har det varit full fart med gratulationer, firande och fest.  

– Det har varit allmänt kaos hela tiden, säger Patrik Bäck om de senaste dygnen.

IBF Falun besegrade Dalen med 5-2 i SM-finalen och sedan dess har festen varit igång. Segerpartyt fortsätter i kväll då Falu kommun och invånarna får chansen att hylla innebandyhjältarna på Stora torget i Falun.

– För oss som har hållit på med det här i många år så är det fantastiskt stort, hur det sedan uppfattas av omgivningen har vi ännu inget svar på. Det får vi kanske se ikväll på Stora torget, säger Patrik.  

Många krönikörer och reportrar har framhållit och hyllat Patrik Bäcks arbete för Faluns framgångar då det är han som skaffat nyförvärv och byggt laget.

– Efter fjolårssäsongen så kändes det att det var på riktigt. I år var det våran tur och det har vi känt hela tiden och det har varit det ända vi har pratat om, fortsätter Patrik.

Redan under den här veckan fortsätter Patriks arbete med att slutföra lagbygget till nästa säsong, samtidigt som segerfesterna avlöser varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista