Foto: David L Ryan/Scanpix
Boston Marathon

Therese Asplund: Stod precis där den andra bomben small

"Det känns som att man bara vill åka hem"
1:19 min

Jonas Asplund från Avesta var en av de svenskar som sprang Boston Marathon i går. Lyckligtvis hade han hunnit i mål innan målområdet bombades. Han och hustrun Therese var på väg i bil från målområdet när bomberna exploderade.

Det var när de mötte mängder av polisbilar på motorvägen tillbaka till hotellet som de förstod att någonting hade hänt.

-- Då slog vi på radion och då hörde vi att någonting hade smällt. Men då visste de ju fortfarande inte vad som hänt, om det var en olycka eller om det var planerat, säger Therese Asplund.

Vad tänkte du när du fick veta vad som hänt?

– Jag stod ju precis där och tittade där den andra bomben smällde av, då tänker man naturligtvis på vad som hade hänt om Jonas sprungit lite långsammare och var på väg in precis då. Men jag tänkte också på de som jag stod och pratade med runt omkring, pappan med sina två barn och som stod och väntade på mamman. Naturligtvis stod kanske inte de där då men det var ju typ de, det var ju någon annan pappa med barn som stod och väntade på någon mamma. Det är det som känns värst på något vis.

Hur känns det nu då?

– Det känns som att man bara vill åka hem, man vill inte vara här när familj och vänner är på andra sidan jorden. Alltid när det är någonting som skakar en så här så vill man ju gärna vara med sina närmaste och då känns det ju inte så kul att ha barnen hemma, avslutar Therese Asplund.

Dalanytt

dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".