Leksands IF
Ishockey

Leksand har klart med nytt målvaktspar

Oscar Alsenfelt och Joel Gistedt - där har ni målvaktsparet i Leksand kommande elitseriesäsong. Den nyheten presenterade klubben på torsdagsmorgonen.

Sportchefen Tommy Salo säger:

- Det känns skönt att ha klart med två målvakter som håller hög klass. Oscar har ni ju alla sett vad han betytt för laget under kvalserien och han kommer bli viktig för oss i elitserien.

- Joel har jag följt ända sedan vi spelade tillsammans i Frölunda 2005, och jag ser en stor potential i hans spel och tror han kommer ta ytterligare steg i sin utveckling hos oss.

Så här säger Joel Gistedt:

- Det känns helt rätt för mig att ta klivet upp i elitserien igen, och det skall bli grymt kul att få dra på sig den klassiska Leksandströjan!

- Jag har haft en bra säsong i Karlskoga och jag längtar nu efter att få komma igång med mitt nya lag. Nästa års Leksand ser riktigt bra ut och laget har en bra kärngrupp vilket kommer vara en viktig grund för oss i elitserien.

Alsenfelt, som är på semester just nu, och inte gått att nå för en kommentar, är kontrakterad för ett år, Gistedt för de kommande två säsongerna.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista