FESTIVALDÖDEN

Forskare: Borlänge bör skapa fortsättning för Peace and Love

1:19 min

– Ta tillvara alla erfarenheter kring Peace and Lovefestivalen! Det säger Tobias Nielsén som är kulturekonom och som studerade vad som hände efter Hultsfredsfestivalens konkurs.

Det är den hårdnande konkurrensen och höjda gager som blivit Peace and Lovefestivalens fall, tror Tobias Nielsèn. Dessutom kan man spekulera i att det handlar om tältfestivalernas död, menar han. De största och mest framgångsrika musikarrangemamnget tenderar att vara koncentrarade till storstäderna idag med närhet till hotellrum och kommunikationer.

Han har forskat i musikbranschen och festivaler och han menar att det finns mycket att behålla av Borlängefestivalens kunskaper.

– Behåll varumärket Peace and Love och skapa andra aktiviteter, kanske mindre festivaler, råder han. Både för kommunen och regionen så är det viktigt att inte släppa all energi och kreativitet som fortfarande finns bland dem som jobbat med festivalen, säger han.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista