Jörgen Kahl demonstrerar mot skid-VM utanför Faluns kommunhus idag. Foto: Lars Svan/Sveriges Radio
FALUN

Jörgen protesterar mot skid-VM utanför Falu kommunhus

"De har inte talat om vad de håller på med"
0:46 min

För dålig insyn för medborgarna och för mycket pengar i omlopp. Jörgen Kahl i Falun tycker att Falu kommun sköter frågan om skid-VM alldeles för dåligt och väljer nu att protestera utanför kommunhuset.

Jörgen Kahl i Falun tror att många knyter näven i fickan hemma och inte vågar visa vad de tycker utåt. Men när framtida generationer frågar varför ingen gjorde något för att stoppa cirkusen som blivit kring skid-VM i Falun 2015, så kan i alla fall Jörgen säga att han protesterade på torget, menar han.

För det är det han ska göra: ställa sig på Stora torget i Falun med ett plakat och demonstrera mot skid-VM. Anledningarna är flera.

-Det är lätt att peka på pengarna, men det viktigaste är att de faktiskt inte talat om för oss vad de håller på med, säger han.

Med "de" menar han politiker som tagit besluten i skid-VM frågan, och "oss", ja, det är skattebetalarna.

-Det finns en otrolig mängd människor som behöver pengar, hjälp och stöd, och då kan inte ett enda evenemang få kosta så här mycket och skötas på det här sättet.

Jörgen kommer att stå på torget från klockan 14 idag, torsdag, och protesten kommer att vara en tyst sådan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".