Leksands IF
Leksands IF

Vinst för LIF efter rekonstruktionen

Efter den uppmärksammade rekonstruktionen i vintras redovisar nu Leksands IF vinst i hockey- och fastighetsbolagens verksamheter.

I dag kom årsredovisningen för Leksands IF-koncernen där ishockey- och fastighetsbolagen ingår. Efter den ekonomiska rekonstruktionen redovisar bolagen en vinst för redovisningsåret som slutade 30 april på över 13 miljoner kr. Omsättningen ligger på cirka 83 miljoner. Det egna kapitalet uppgår till 19 miljoner, som kan användas som en ekonomisk buffert.

Själva hockeyverksamheten går fortfarande med ett minus på cirka fyra miljoner kr.

Effekten av rekonstruktionen, där Mora tingsrätt beslutade att en del av  skulderna ska skrivas ned till 25 procent, innebar att bolagen slapp kostnader på cirka 43 miljoner kr under verksamhetsåret.

Styrelsen skriver att klubben i och med avancemanget till elitserien förbättrrar ekonomin, men att det fortfarande finns risk för svackor när det gäller betalningsförmågan.

Nästa måndag håller Leksands IF Hockey AB årstämma.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".