Fotboll. Foto: Alberto Ramella.
FOTBOLL

Syrianska polisanmäler misstänkt läggmatch mot Kvarnsveden

Tony Laszlo: "Nog försökte dom vinna den matchen"
0:56 min

Nu polisanmäler fotbollslaget Syrianska IF från Västerås händelserna kring en misstänkt läggmatch i måndags som  Kvarnsvedens herrar vann i division 2. Det var inget konstigt med den matchen, vi spelade bra, säger Kvarnsvedens tränare Tony Laszlo.

Kvarnsveden vann med 5-1 och redan innan matchen hade flera spelbolag valt att stänga matchen för spel på grund av "onormalt satsande på en seger för Kvarnsveden".

Svenska Spels Oddset-chef Staffan Rehnström säger att det inte finns någon misstanke från Svenska spels sida om att det skulle ha handlat om en medveten läggmatch. Och att det är ovanligt att man stänger för spel.

– Vi fick ett oväntat spelmönster, säger Staffan Rehnström.

Trots det meddelar Syrianskas klubbstyrelse nu att man enhälligt har beslutat att polisanmäla händelserna kring den aktuella matchen samt eventuellt tidigare spelade matcher. Detta för att räta ut eventuella frågetecken.

Man framhåller att Syrianska IF är "en klubb som i alla lägen har ett tydligt ställningstagande mot alla former av fusk."

Alla som något sätt haft delaktighet i klubbens representationslag - spelare, ledare, klubbstyrelse och anställda - ska anses vara föremål för polisutredningen, enligt styrelsen.

Spelarna och ledarna informerades igår om polisanmälan samt att polisen under utredningen kan komma att begära ut bankkontoutdrag, samtalslistor, sms-trafik och konversationer från sociala medier.

Klubben uppmanar alla berörda att samarbeta med polisen.

För de omyndiga spelarna har målsmän kontaktats och informerats, meddelar Syrianskas klubbstyrelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".