Vinnaren av årets Tjejsim Mathilde Riis Sörensen och Helena Paulsson från Mora efter loppet. Foto: Stefan Ubbesen/P4 Dalarna.
Vansbrosimningen

Väntad vinnare i Tjejsimmet

"Jag älskar att simma"
1:24 min

Årets Tjejsim, under tävlingarna i Vansbro i helgen, bjöd inte på några överasskningar. Mathilde Riis Sörensen från Danmark vann, föga oväntat, i år igen.

För fjärde gången tog den 25-åriga danskan Mathilde Riis Sörensen hem segern i Tjejsimmet. Och hon var nöjd efter loppet.  

– Det var fint. Jag älskar att simma, berättar hon. 

Ska du vinna i morgon också?

– Ja, det hoppas jag.

En 18 plats blev det för Helena Paulsson från Mora. 

– Min bästa placering här, någonsin. Jag hade ingen förhoppning att slå Sörensen direkt, men jag är väldigt nöjd med min placering, berättade hon.

Många simmare fasade inför loppet när de tittade på termometern i vattnet, men enligt Paulsson var det okej efter ett tag.  

– Det var kallt från början, men det var inte så farligt ändå. Man är orolig över att man ska få kramp i fötterna, men det gick bra ändå. Jag ser fram emot morgondagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".