Prispodiot med Mattias Ekström, Andreas Bakkerud och Timmy Hansen. Foto: Andrea Ivares-Berglind.
motor

Mattias Ekström EM-tvåa i rallycross

"Går alltid in till 100 procent"
0:55 min

Mattias Ekström gick i sin fars fotspår och testade på elittävlingar i rallycross. Det var inget jippo bara, utan DTM-stjärnan från Avesta lyckades riktigt bra - det blev en andraplats under EM-racen i värmländska Höljes.

– Jag vill alltid gå in för saker till 100 procent och vara väl förberedd. Det var en riktigt rolig helg, även om det gärna kunnat bli en placering till och en större pokal. Men Bakkerud var snäppet bättre på allt, sammanfattade Ekström.

Segraren, norrmannen Andreas Bakkerud, hade en riktigt bra eftermiddag och vann rallycrossens sjätte EM-deltävling med ganska betryggande marginal.

Men närmast att hota var alltså den allsidige dalaföraren, som just nu tar ett tillfälligt avbrott från tyska DTM-cirkusen för att tävla i rallycross - samma disciplin som hans far Bengt var framgångsrik i under sin aktiva karriär.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".