Foto: Scanpix.
Horndal

Missing People kallas in i sökandet efter försvunnen 5-åring

Polisen tidigare i natt: "söker med hundpatruller"
1:05 min

Polis söker efter en femårig flicka som försvann från en lekplats utanför sitt hem i Horndal utanför Avesta under söndagen. Flickan är 120 centimeter lång och var  klädd i en beige scarf med paljetter samt rosa byxor när hon försvann.

Polisen kallar nu in den ideella föreningen Missing People i sökandet efter den femåriga flicka som försvann i Horndal under gårdagen.

Hemvärnet är också på plats för att bistå i räddningsarbetet och helikopter har kallats in.

Flickan såg senast på en lekplats i närheten av bostaden i Horndal, strax utanför Avesta. Mamman upptäckte vid 13-tiden att barnet var borta och gick ut för att leta efter henne. Vid 18-tiden kontaktades polis som då började leta efter femåringen.

Flera poliser letar med hjälp av polishundar berättar polisens länsvakthavande.

– Flickan är ursprungligen från Somalia, säger Jonas Lilliemarck, länsvakthavande vid Dalapolisen.

Lilliemarck säger att de i nuläget inte misstänker något brott, men att det är oroväckande att hon varit borta så många timmar. Polisen vill gärna ha hjälp från allmänheten med tips. Flickan är 1,20 lång och var klädd i en beige scarf med paljetter på samt rosa byxor, när hon försvann.

– Vi fortsätter söka med de patrullen vi har i tjänst och har även bett om hjälp från försvarsmakten, för att få hjälp från hemvärnet, säger Jonas Lilliemarck, länsvakthavande vid Dalapolisen.

Jonatan Bergman
jonatan.bergman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".