Hästarna på bilden har inget med de knivskurna hästarna i Dalarna att göra. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Hästattackerna

Djurplågare kan ha fångats på film

"Sätter sitt hopp till övervakningskamera"
0:38 min

I förrgår natt knivskars ytterligare en häst i Dalarna. Det är den fjärde hästen som knivskurits i Dalarna under kort tid. Enligt polisen går utredningarna trögt – men polisen i Falun hoppas att gärningsmannen fastnat på en monterad övervakningskamera på en av gårdarna.

Vid Falupolisen sätter man sitt hopp till en övervakningskamera som kan ha fångat en eventuell gärningsman på bild och avvaktar att få tillbaka materialet från övervakningsbolaget.

Polisen i Ludvika har ännu inte haft någon möjlighet att starta någon undersökning om de knivskurna hästarna. Ludvikapolisens förundersökningsledare Leif Andersson säger att brott som rör människor går i första hand och måste prioriteras först men att undersökning kommer att påbörjas så snart som möjligt.

Fyra hästar har nu knivskurits under kort tid i Dalarna.

Polisen skriver i ett pressmeddelande vid 15-tiden att man behöver allmänhetens hjälp för att komma åt djurplågaren. Om man har upplysningar i ärendet ska man kontakta polisen.

Jonatan Bergman
jonatan.bergman@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".