Amanda Hollingby Matsson och Pontus Winnberg i Amason. Foto: Sally Henriksson/Dalanytt
Kultur

Amason - med ett hjul i Gagnef

11 min

Med medlemmar från flera erkända indieband har de kommit att kallas för superindiegrupp. Men för Amason, med starka kopplingar till Dalarna, är musik något som ska vara enkelt och roligt.

På lördag spelar Amason på festivalen Skankaloss i Gagnef och den 24 juli kommer gruppens första EP.

Epitetet superindiegrupp fick de på grund av blandningen medlemmar. Amanda Hollingby Matsson från Gagnef har tidigare gjort musik som Hajen, Jaw lesson och Idiot wind. Bröderna Pontus Winnberg och Petter Winnberg kommer från banden Mikee Snow respektive Little Majorette. Även Nils Törnqvist är medlem i Little Majorette och den femte medlemmen, Gustaf Ejstes, känner nog många igen som Dungen.

Det hela började i december förra året. Hur det gick till när bandet bildades vet medlemmarna knappt själva men de framhåller att det viktigaste med Amason är att det ska vara enkelt och roligt att skapa musik tillsammans - vilket de menar att det är trots de geografiska avstånden mellan bandmedlemmarna.

P4 Dalarna Förmiddag
dalaformiddag@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista