Idag förhörs flera vittnen som ska visa att dom båda misstänkta männen befann sig på platsen där ett skyltfönster krossades strax innan mordet. Foto: Ulla Öhman/SR Västernorrland
Härnösand

Mordrättegång mot Falubo skjuts upp

Mordrättegången i Härnösand kommer att pausas och återupptas den 25:e juli. Det är två män, 19 och 22 år gamla, som är misstänkta för att ha mördat en 65-åring i april. 22-åringen är från Falun. Under dagen idag har flera vittnen förhörts.

Vittnena har pekat ut de båda misstänka männen och att de fanns i närheten av den plats där ett skyltfönster krossades strax innan mordet. Åklagaren menar att vandaliseringen har gjorts av samma personer som sedan dödade 65-åringen.

Orsaken till att rättegången pausas är att ett av åklagarens huvudvittnen inte har kommit till rättegången. Han är det enda vittnet som i polisförhör säger sig ha sett de båda misstänkta tillsammans bara några minuter före mordet.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".