MUSIKAL

Snart premiär för Flygar-Tyskorna i By Kyrkby

1:38 min

Den 25 juli är det premiär i kyrkan i By Kyrkby för föreställningen Flygar-Tyskorna, en två timmar lång musikal baserad på en berättelse skriven av Carl Larsson från By Socken. Och just nu pågår repetitionerna för fullt.

– Den utspelar sig på 1760-talet och handlar om torparsonen Pär Åsberg som blir inkallad till det svenska kriget i tyska Pommern. Och där nere blir han kär i en tjej som heter Trine Flyger. Efter tre år så skiljs de åt och med sig från Tyskland får han med sig potatisen. Till slut en dag så står Trine där med sin son, och Pärs son. Det berättar David Johansson, som är regissör och manusförfattare.

I ensamblen ingår 18 personer, mellan 11 och 70 år, både proffs och amatörer. Hur har det varit att jobba med en sådan blandning?

– Det har varit spännande, och vi har arbetat med att analyserat rollerna mycket. Det har varit lättarbetade människor. Så jag tycker att alla är proffs här, säger David Johansson.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista