Falun

Polisen letar efter barnmisshandlare

Polisen fortsätter leta efter den okända man som i onsdags överföll två unga pojkar i Falun. Det var under eftermiddagen som pappan märkte att två av hans söner försvunnit medan han var inomhus och lagade mat. Pappan hörde ljud från den närliggande fotbollsplanen där han såg en bredaxlad man i 18-25-årsåldern slå hans femåriga son i bakhuvudet. Den äldre av de två bröderna, sex år gammal, försökte hjälpa sin bror men fick då även han ett slag.

Pappan lyckades få med sina söner från platsen och tillkallade därefter polisen. Pojkarna fördes till lasarett med lindrigare skador.

Enligt polisen var två män inblandade i misshandeln, båda mellan 18 och 25 år gamla.

Gärningsmannen är bredaxlad och 180-185 centimeter lång med halvlångt mörkblondt hår. Han bar grön t-shirt och ljusa jeans vid tillfället. Han misstänks för misshandel.

Den andre mannen är inte misstänkt för något men polisen tar gärna emot tips om honom. Han är 175 centimeter lång, har längre hår och pipskägg. Klädd i hoodtröja.  

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista