Sören "Swede" Samuelsson. Foto: Jon Norberg
BORLÄNGE

Kristne mc-knutten "Swede" tillbaka i stan

"Gud älskar knuttar också"
1:54 min

1971 åkte Sören Samuelsson från hemorten Borlänge till Kalifornien i USA för att hälsa på en kompis, och där blev han kvar. Nu är han på besök i sina gamla hemtrakter för att berätta och sjunga om hur tron gav honom ett nytt liv.

 

Sören "Swede" Samuelsson från Borlänge åkte år 1971 till Kalifornien i USA för att hälsa på en kompis. Där tyckte han att han blev så väl bemött av det trevliga folket och den härliga värmen att han bestämde sig för att stanna kvar. 

 

Han skaffade både fru och barn, men istället för att ägna sin tid åt familjen kretsade det mesta i Sörens liv kring jobb, motorcyklar och alkohol. När hans yngsta dotter skulle gifta sig tyckte Sörens fru att det var dags för honom att ge lite tid tillbaka till barnen, och tack vare dottern kom Sören i kontakt med kyrkan. Till en början vägrade han att lyssna på vad pastorn hade att säga, men plötsligt blev han mottaglig och ville bli förlåten för sina synder. Numera är Sören en kringresande evangelist, och det är på sin motorcykel han åker runt och berättar om sitt liv. Nu är han på besök i sina gamla hemtrakter för att berätta och sjunga om hur tron gav honom ett nytt liv.

 

På lördag uppträder Sören "Swede" Samuelsson i Liljekvistska Parken i Borlänge kl. 14

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".