Foto: Scanpix.
simning

Jennie Johansson till VM-final

Direkt efter Sarah Sjöströms VM-guld på 100 meter fjäril var det dags för nästa svenska simframgång i Barcelona. Jennie Johansson från Hedemora klarade sitt mål och tog sig till VM-final på 100 meter bröst.

25-åriga dalasimmerskan Jennie Johansson jagade final på 100 meter bröst vid VM i Barcelona. Och hon kom fyra i sitt semifinalheat på 1.06,96, vilket räckte för final med totalt den sjunde bästa tiden.

I semifinalen bättrade hon på sin tid med 25 hundradelar från försöken under förmiddagen.

– Jag försökte ta det lugnare första 50 den här gången och det kändes som jag fick med mig mer kraft nu, sa Jennie till SVT.

Jennie Johansson hoppas kunna ta sig ner på tider kring det personliga rekordet 1.06,68 i finalen, som avgörs under tisdagskvällen. Där är Ruta Meilutyte storfavorit, den 16-åriga litauiskan som chockvann OS-guldet i London för ett år sedan och nu slog till med världsrekordtiden 1.04,35 i semifinalen.

Strax innan Jennie Johanssons semifinal simmade Sarah Sjöström hem guldet till Sverige på 100 meter fjäril.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".