Jennie Johansson Foto: Maja Suslin/Scanpix
Sim-VM

Jennie Johansson sist i finaldebuten

Hedemorasimmerskan Jennie Johansson fick inte riktigt till det i sin första VM-final på seniornivå. Det blev en åttonde och sista plats i 100 meter bröstsim i Barcelona, efter en snabb start som gjorde att hon tröttnade rejält i slutet. 16-åriga storfavoriten Ruta Meilutyte vann guldet.

Hon klarade sitt mål att ta sig till final på 100 meter bröst, men väl där lyckades inte Jennie Johansson prestera på topp. Förhoppningen var att ta sig ner på tider kring det personliga rekordet 1.06,68, men det slutade med en åttonde plats på 1:07.41.

Annars öppnade hon lovande och låg femma efter halva loppet. Den hårda satsningen straffade sig dock de sista 25 meterna, där hon sloknade rejält och tappade placeringar. Tiden blev till slut långsammare än både hennes försök och semi.

– Det här är min första VM-final och jag skulle köra mitt eget race bara. Jag satsade hårt i början, men blev för trött i slutet. Men det gör inte så mycket den här gången, jag hade ändå en bit till medaljerna, kommenterade hon sitt lopp till SVT.

Vann gjorde den litauiska supertalangen och världsrekordinnehavaren Ruta Meilutyte med tiden 1:04.42.

För Jennie gäller det nu att vila och ladda inför 50 meter i samma disciplin, där hon har ännu större chans till bra placeringar. Tar hon sig till final får hon revanchchans på söndag.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista