Thomas Quick, numera Sture Bergwall. Foto: Yvonne Åsell/Scanpix.
Thomas Quick

Sture Bergwall kan frias från alla mord

1:14 min

I dag väntas Sture Bergwall frias från ännu ett mord han har erkänt. Vid 10.30 hålls en extrainsatt presskonferens i Stockholm om mordet på Charles Zelmanovits i Piteå 1976. Det blir i så fall åttonde gången Bergwall frias från ett mord.

Han har erkänt mer än 20 mord och dömts för åtta. Men i november 2008 tog han tillbaka sina erkännande och i april 2009 lämnade han in sin första resningsansökan.

Snart har resningsprocessen kring Thomas Quick fått sitt slut. I riksåklagarens kansli i Stockholm idag tyder det mesta på att chefsåklagare Håkan Nyman friar Sture Bergwall också från mordet på Charles Zelmanovits i Piteå 1976. Det skulle innebära att Bergwall skulle frias från alla de åtta mord han dömts för.

15-åriga Charles Zelmanovits försvann 1976 i Piteå och hittades först 17 år senare. Året efter, 1994, dömdes Quick för mordet.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista