Webbredaktören Mattias Göthberg med dagens upplaga av Dala-Demokraten. I bakgrunden syns den vanliga versionen. Foto: Jonatan Bergman/P4 Dalarna.
Stockholm Pride

Pridefestivalen börjar – då blir DD regnbågsfärgad

"Skulle ändå byta omslagsbild på Facebook"
0:54 min

Stockholm Pride pågår mellan 30 juli och 3 augusti. På Dala-Demokraten i Falun fick webbredaktören Mattias Göthberg en idé – Dala-Demokratens framsida borde vara regnbågsfärgad. Redaktionsledningen höll med. Och så blev det.

– I vanliga fall har ju Dala-Demokraten våran logga i röd text. Två D:n. Som påminner lite om Daredevil-loggan. Men i dag så kör vi den i regnbågsfärger för att uppmärksamma att Pridefestivalen har startat, säger Mattias Göthberg webbredaktören på Dala-Demokraten som kom på idén med att färga Dala-Demokratens framsida i regnbågens färger.  

Slog idén dig bara så där eller var det något du tänkt på över en längre tid?

– Vi behövde byta cover-foto på våran Facebooksida också. Jag tänkte byta ut det mot en Prideflagga. Då tänkte jag "fan, vi skulle köra loggan också i Pridefärgerna".

– Men till papperstidningen måste jag såklart bolla det med redaktionsledningen. Och det gjorde jag. Slog en pling till redaktionschefen.

Hur la du upp det då?

Jag la upp det såhär: "Prideveckan börjar ju nu och jag tycker vi ska haka på det här och visa upp var Dala-Demokraten står någonstans."

– Och han nappade på det direkt och sa "Jag älskar idén, kör." Och så blev det.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".