Ishockey

Ispremiären avklarad för Leksands IF

1:12 min

I dag genomförde Leksands IF första träningen på is inför den kommande säsongen i Swedish Hockey League. Men inte hemma i Tegera Arena, utan i Borlänge ishall. Tegera Arena ska nämligen få en ny betongplatta istället för den grusbädd som legat under isen hittills.

Leksands sportchef Tommy Salo trivs i den kalla hallen.

– Det är skönt att vi kommer igång med isen och lite matcher nästa vecka. Fast det är sommar är det skönt att komma in i en ishall.

Den 14:e september är det nedsläpp i första matchen i SHL, hemma mot Brynäs. Tommy Salo märker att spelarna vill mycket på första isträningen.

– De är lite övertända, det syns ju iallafall. Det är lite nya övningar och nya grejer, så det blir lite konstigt för dem.

Jens Jakobs är ett av många nyförvärv och har hämtats från Luleå inför säsongen. Sommaren har inte innehållit någon form av hockey, berättar den före detta Mora-spelaren.

– Nej, ingenting, jag har försökt hålla mig borta från det så mycket som möjligt, så att man har lite sug när man kommer på isen.

Han ser fram emot att spela inför de hängivna fansen.

– Det kommer bli kul och det ska bli ruggigt inspirerande att spela med en sån publik i ryggen.

Inne i cafeterian sitter Gun-Britt Johansson och serverar kaffe. Det går åt i kylan.

– Det är kallt i hallen, så det har gått åt mycket kaffe. Det är mycket folk som har kommit bara för att titta på träning och det är väl kul!

Erik Nilsson
erik.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista