Så här såg det ut när Bragespelarna jublade tillsammans med klacken efter att ha avancerat till Superettan. Som jumbo i samma serie har detta blivit en allt mer ovanlig syn. Foto: Pelle Marklund/P4 Dalarna
fotboll

Ångerfull Bragesupporter kan få kortare avstängning

1:02 min

Förra veckan stängdes en supporter från IK Brages supportergrupp Serik Fans av i två och ett halvt år från alla Brages hemmamatcher efter att ha mordhotat en Brage-spelare under klubbens förlustmatch mot Degerfors. Nu kan supporterns straff kortas ner.

IK Brage har under måndagen ett möte med supportergruppen Serik Fans om vad som hände på läktaren i matchen mot Degerfors förra lördagen. Den supporter som är anklagad för att ha dödshotat en spelare i Brage är ångerfull men menar att han aldrig dödshotat någon. På Brages hemsida säger han följande:

– Jag vill beklaga mitt beteende under matchen Degerfors - Brage i lördags. Det skreks väldigt hårda ord när jag var besviken. Jag har inte uttalat något dödshot mot någon spelare men vill verkligen beklaga att det uppfattats så och att det hursomhelst inte är acceptabelt att inte stötta IK Brage när man även representerar Serik Fans.

Supportern säger också att han har varit i kontakt med spelaren i fråga och bett om ursäkt för sitt beteende. Supporterföreningen Serik Fans säger på Brages hemsida att man aldrig uppfattade något dödshot under matchen och att man tar avstånd från all form av hot. 

Avstängningens längd kan diskuteras

Till IK Brages hemsida säger ordföranden, Per Amund Ruth, att beslutet om att stänga av personen står fast men att längden på avstängningen kan diskuteras i framtiden.

– Vi vill ha en supporterkultur som är ett stöd för föreningen i alla lägen, säger Brages ordförande Per Amund Ruth.

Dalanytt har pratat med IK Brages ordförande Per Amund Ruth, som under dagen inte är tillgänglig för ytterligare kommentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista