Karin Torneklint. Foto: Jonatan Bergman/P4 Dalarna
Friidrotts-vm

Förbundskaptenen spänd inför VM

1:25 min

Karin Torneklint från Falun tillträdde som förbundskapten för friidrottslandslaget i april tidigare i år. Nu väntar hennes största utmaning som förbundskapten hittills - nämligen friidrotts-VM i Moskva som drar igång på lördag.

Efter en lång tid av förberedelser berättar Karin Torneklint att hon hoppas behöva göra så lite som möjligt under det kommande mästerskapet.

-- Jag hoppas jag ska göra så lite som möjligt och bara vara med och se och ha trevligt på läktaren. För då har vi gjort ett bra förarbete.

Är du nervös inför VM?

-- Jag börjar bli det sista två dagarna. Innan dess har jag inte haft tid att vara nervös utan det har varit så mycket praktiskt att ta tag i och lösa hela tiden. Men nu sista två dagarna känner jag att det ska bli jättespännande.

Karin Torneklint har från vissa håll fått höra att hon varit för generös med VM-platserna och att det inte ställts tillräckliga krav på alla idrottare som är uttagna. Men det vill hon inte kännas vid.

-- Jag har inte varit generös egentligen. Det är så att Internationella Friidrottsförbundet har varit stenhårda på sina kvalgränser. Så har man tagit en kvalgräns så har man där att göra, det är inte så mycket att snacka om.

-- Om vi tittar rent statistiskt sett. Om man klarar B-gränsen till mästerskapet, vilket alla minst har gjort, då kan man ta sig till final visar resultatnivån om vi tittar mästerskap tillbaka. Så alla som klarar B-gränsen bör vara på plats tycker jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista