Leksand mot Brynäs i säsongens första träningsmatch.
Ishockey

Leksand öppnade med seger i säsongsstarten

2:36 min

Leksand inledde hockeysäsongen med träningsmöte mot Brynäs på torsdagskvällen. En hockeyklassiker direkt, alltså. Matchen vanns till slut av Leksand med 3-2 efter straffavgörande.

Matchen spelades i Sandviken, på Arena Jernvallen och den första perioden blev ganska jämn, ändå med ett litet övertag för "hemmalaget" Brynäs. Skotten 12-9 visade styrkeförhållandet rätt bra. Brynäs mål var en enkel uppgift för Andreas Thuresson, när en retur hoppade ut framför det öppna LIF-målet.

Den andra perioden blev än mer dominerad av Brynäs. Det var dock Leksand som gjorde periodens första mål och öppnade mittenronden optimistiskt, när Mark Seidel styrde in en passning från Jens Jacobs.

Sedan fick Brynäs möjlighet till spel fem mot tre i två minuter och då blev det en enkel uppgift att ordna leldningsmålet. Skotten slutade 15-6 och Leksand såg under den andra halvan av perioden blekt ut.

I den tredje perioden hittade Leksand in i matchen igen och Pär Edbloms 2-2 tog klassikermötet till förlängning. Leksand hade i slutet av den ordinarie matchtiden de bästa chanserna, men 2-2 stod sig den tredje perioden ut.

Brynäs hade de bästa chanserna i förlängningen, men Leksand hade Jens Jacobs. Med två perfekta straffar vann han matchen till sitt lag.

En hel del leksandssupportrar sjöng fram sitt lag i slutet av matchen och de verkade trivas med resultatet.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista