1 av 4
Dansträningarna leder fram till en tävling i dag, fredag. Vad spelarna inte vet är att även ledarna ska deltaga. Foto: Jonatan Bergman P4 Dalanra
2 av 4
Förbundskapten Curt Söderström hoppas att gruppen ska komma närmare varandra genom dans. Foto: Jonatan bergman
3 av 4
Therese Karlsson från Kais Mora IF (närmast åt höger) tror förbundskaptenens plan är att spelarna ska bjuda på sig själva. Foto: Jonatan Bergman P4 Dalanra
4 av 4
Frida Lindgren, IBF Falun, (till vänster) tyckte övningen var rolig.Foto: Jonatan Bergman P4 Dalanra
Innebandy

Landslaget dansar ihop sig

1:29 min

Just nu har innebandylandslaget landslagssamling på Lugnet i Falun. Förutom massvis av innebandy har förbundskapten Curt Söderström inkluderat ett rätt så annorlunda inslag – nämligen dansträning.

Förbundskapten Curt Söderström förklarar varför spelarna fått i uppdrag att dansa.

– För att ha en social verksamhet där vi ser hur dom kan agera tillsammans och få varandra att växa. Men också att våga göra bort sig inför varandra. För dom kommer ju trots allt från olika föreningar, berättar han och fortsätter.

– Men vi tyckte att det här med dans ligger ju nära till hands för tjejer, många tycker att det här är roligt. Så får vi se hur dom fem och fem får jobba ihop utifrån olika dansteman. Sedan ska dom få träna på det här som en sidoaktivitet mellan träningarna, säger Curt Söderström.

I en av grupperna, som alla består av fem spelare, finns Frida Lindgren från IBF Falun och Therese Karlsson från Kais Mora IF. Deras tema är discomusik och när musiken dundrar ut ur högtalarna märks det att de övat på sina danssteg.

– Det var roligt. Att dansa, bjuda på sig själv och skratta med kompisarna, säger Frida Lindgren.

Varför tror du att ni gör det här?

– För att få bra sammanhållning i gruppen och att alla ska kunna bjuda på sig själv på och utanför planen. Jag skulle nog säga att Frida är en mycket bättre dansare än vad jag är, säger Therese Karlsson.

Fungerar det då?

– Ja men det gör man ju. Man får ju bjuda på sig själv. Det kanske man inte hade gjort annars om man kanske inte haft en sådan här aktivitet. Ta ut svängarna lite och skratta åt varandra och skratta åt sig själv, säger Frida Lindgren.

Är det skämmigt?

– Ibland.. Det beror väl på vad man bjuder på, avslutar Frida Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista