Filip Forsberg vill byta Leksandströjan. Foto: Scanpix.
leksands if

Forsberg vill ta tröja i Nashville

1:06 min

I samband med att Leksands IF värvade Ryan Russell sa Leksands sportchef Tommy Salo att det enda han önskade nu var att behålla den unge talangen Filip Forsberg. Men Forsberg har siktet inställt på att ta en plats i NHL-klubben Nashville Predators och tror han har en bra chans.

- Jag tror jag har rätt så goda chanser ändå. Annars hade dem inte velat att jag skulle komma över och testa. Helt klart godkända chanser i alla fall det tror jag. Sen kommer det ju krävas ett jäkla jobb från min egen sida.

Just nu tränar Filip Forsberg med Leksand men i september åker 18-åringen över Atlanten på träningsläger för att försöka visa att han förtjänar en plats i sin NHL-klubb Nashville Predators.

- Det viktigaste är att man får spela mycket. Får jag göra det i Nashville.. NHL är ju den bästa ligan i världen. Klarar man av det och får spela mycket då är väl det de bästa. Men det viktigaste är att man får speltid och mitt mål är att ta en tröja och få mycket speltid där borta.

Att få välja mellan Nashville i NHL och i Leksand i SHL är ändå ett rätt angenämt dilemma menar Forsberg.

- Det är inte så att jag sitter och gruvar mig över att jag måste välja bort någonting. Det kommer bli bra hursomhelst. Det sätter mig i en rätt skön sits ändå. Jag ska bara göra mitt bästa så får vi se var man spelar nästa säsong, säger Filip Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista