Jan Vidin från Leksand är med i Operan. Foto: Eva Rehnström/ P4 Dalarna
dalhalla

Många vill se Wagners Rhenguldet

1:17 min

Biljettförsäljningen till Wagners opera Rhenguldet har gått över förväntan. Över 3000 biljetter har sålts, något som arrangörerna är nöjda med för en opera av Wagner.

I kväll, lördag, är det dags. Premiär för Richard Wagners Rhenguldet. En opera som tydligen faller många i smaken för biljettförsäljningen har gått över förväntan. Över 3000 biljetter har sålts och det är bra för en opera av Wagner karraktär, säger Noomi Hedlund, producent för Dalhalla opera.

Men att det blir mycket publik är inget som Jan Vidin, från Leksand, funderar över. Hans roll är att skjuta på flotten och agera groda.

– Det är alltid roligare att säga ja än nej, säger Jan Vidin, som tillsammans med två andra dykare från Leksands dykarklubb ska sköta flotten.

Cirka trettio timmar har Jan Vidin lagt ner på repetitioner men det har det varit värt tycker han, även om han inte kände till så mycket om operan innan han blev aktuell för sina uppgifter.

– Jag hade bara hört talas om Wagner och Rhenguldet så det blev till att läsa på, säger Jan Vidin.

Inför premiären dock har han kontroll på känslorna.

– Ganska lugn. Jag känner att vi har ganska bra koll på läget, säger Jan Vidin.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista