Hans Frölin är en av arrangörerna till Alla kan. Foto: Johannes Rosendhl.
ALLA KAN

Familjedag i Säterdalen mot främlingsfientlighet

0:58 min

I dag anordnar arbetarrörelsen i Säter en familjedag i Säterdalen under rubriken Alla kan. En dag med föreläsningar på temat främlingsfientlighet och diskriminering. Utvecklingen går åt fel håll, säger en av arrangörerna, Hans Frölin (S).

– Vi har sett att utveckligen i Sverige går åt fel håll, även i hela Europa. De högerextrema partierna kliver framåt hela tiden, förut var det främlingsfientliga nu kommer rena nazistiska partier framåt. Det säger socialdemokraten Hans Frölin, som är en av arrangörerna.

Hur märks det här i Säter?

– I Säter har jag inte märkt av det så jättemycket, men jag tycker att hela samhällsdebatten har gått åt fel håll. Det diskuteras inte någonstans vilken tillgång som kommer med invandringen, utan bara konstader, vad de förstör och vad som blir dåligt, och jag anser att Sverigedemokraterna fått sätta ribban alldeles för länge nu, vi måste ta debatten och få det på rätt spår igen.

– Och en familjedag är någonstans att börja i alla fall, då får man familjer att komma och föräldrarna får lyssna på andra inlägg än bara att invandringen är fel, säger Hans Frölin.

Familjedagen i Säterdalen pågår mellan 9:00 och 17:00 i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista