Kerstin Larsson Englund och Laganzo. Foto: Johannes Rosendahl.
FOLKÄRNA

Hon tävlar i EM i dressyr i Danmark

1:15 min

En av de två ryttare som tagits ut till EM i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning kommer från Dalarna. Det är Kerstin Larsson Englund från Folkärna i Avesta som ska tävla i Danmark med nioåriga valacken Laganzo.

– Det ska bli väldigt spännande även om jag har varit med ganska mycket förut, så varje tävling har sin egen spänning. Och det som är extra roligt är att vi den här gången får vara med de andra ryttarna, både hoppning och dressyr, så att de får se oss och vi får heja på dem, säger Kerstin Larsson Englund.

– Det är jätteroligt att vi får vara tillsammans, vi tävlar ju i exakt samma sporter och gör samma saker, varför skulle vi då inte få vara på samma tävling, fortsätter hon.

På tävlingar för ryttare med funktionsnedsättning delas ryttarna in i olika grader beroende på funktionsnedsättning.

Kerstin Larsson Englund rider i grad 1b som innehåller skritt- och travmoment. Tidigare har hon representerat Sverige på flera OS, VM och EM. Tidigare i våras tog hon och Laganzo en fjärdeplats i tyska Mannheim.

Nu på EM i Danmark är konkurrensen stenhård.

– Vi måste ligga på vårt allra bästa för att vara på placeringsplats och någon tror jag måste göra bort sig om vi ska ha medaljchans. Men placeringschans tror jag att vi kan vara och nosa på om vi gör vårt allra allra bästa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista